"Hozz egy jó döntést magadért, és gyere el, hisz a mozgás nem csak a fogyásról szól!"
Mi is az a FIT IRON?

A FIT IRON egy csoportos erő-állóképességi edzésforma, ahol súlyzórúd segítségével a zene ritmusát követve az egész testet megmozgatjuk. Az edzés hatására a szervezetünk megemeli az alapanyagcsere szintjét és ez az utóégető hatás eredményezi, a karcsúsodást.

Röviden azt is lehetne mondani, hogy a Fit Iron a súlyzó-termi edzés "megszelídített” aerobikos változata. Viszont még mielőtt elkezdenénk azon gondolkodni, hogy hogyan lehetséges kétkezes súlyzórúddal az aerobik mozgásforma, le kell tisztázni a következőt. Ez nem az a tipikus aerobik óra ahol „ugra-bugra” van és bonyolult koreográfia!!! Itt a pulzusszám max. 120-130-ra megy fel. Ezért is nagyon ajánlott a kicsit testesebb embereknek, akiknek az ízületei és a kondíciója nem bírják a magas pulzusszámú ugrálós órákat. Azért írtam embereket, mert ezt az edzést egyaránt végezhetik nők és férfiak.
A nehézsége abban rejlik, hogy míg az edzőteremben pihenő idővel dolgoznak a testépítők, addig a Fit Ironnál az egyes izomcsoport megmozgatásánál nincs pihenő, hanem az adott szériaszámot egyszerre teljesítik a vendégek.

Példa: bicepsz gyakorlat

- edzőterem 6X8 szériák közte pihenő idő
- hot iron max. 50 húzás pihenő idő nélkül csak a ritmust váltás

Az edzés hatásfokát több módon lehet növelni: minél szebb és jobb a gyakorlat mozgásképe annál jobban oda tudunk figyelni a gyakorlat sebességének megválasztására. Emellett lehet a testtartáson változtatni (pl. : döntésnél a lábakat jobban kinyújtjuk, ezáltal a testsúlyközéppont előrébb kerül, több erő hat a derekunkra) illetve a súly emelésével.
A Fit Iron egy szisztematikusan felépített edzésforma és a következő változatai vannak:
  • FIT IRON 1     Erő-állóképességi edzés kezdők részére
  • FIT IRON 2     Erő-állóképességi edzés haladók részére
  • FIT CROSS     Izomvastagodást előidéző edzés haladók részére
3 hónapos ciklusokban követik a programok egymást a Fit Iron 1-től a Fit Cross-ig. Azért 3 hónapos ez a ciklus, mert az izom a terheléshez 9-12 hét alatt szokik hozzá és ha nem változtatunk a terhelésen nem érünk el fejlődést, megragadunk egy szinten. Joggal lehet feltenni a kérdést, hogy aki a legerősebb változatott (Fit Cross) megcsinálja annak a Fit Iron 1 mi újat tud adni, van-e egyáltalán értelme egy erős fokozat után visszamenni egy kezdő szintre. A válasz a következő: IGEN VAN! Azért lehetséges ez, mert ajánlott a 3 ciklus után 3 hónap aerob edzésformát beiktatni, illetve aki „mozgásőrült” az mellette kiegészítésként nyugodtan járhat más aerob edzésekre.

És végül még egy nagyon jó dolog van ebben az edzésformában, mégpedig az, hogy folyamatos edzői kontroll alatt edzel, mert az edző nem azért van az órán, hogy veled együtt eddzen, hanem azért hogy felügyeljen, javítson és motiváljon.

Remélem ez a rövid kis ismertető sok mozgásbarátnak kedvet csinált ahhoz, hogy kipróbálja a FIT IRONT.

SIKERES EDZÉS KÍVÁNOK MINDENKINEK

FITT ZÓNA

ELÉRHETŐSÉG

Cím:
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 52. udvari rész

Telefon:
+36-70/602-43-47

E-mail:
info@fittzona-szeged.hu